OVER BRIAN

Hoe het begon

Brian begon aan zijn paarden carriere als 6 jarige, hij nam altijd les op een manege genaamd Almeers Hippisch Centrum. Na een aantal jaren ging Brian naast het paardrijden ook de theaters in voor de musical Ciske de Rat. Brian deed als 9 jarig jongetje  auditie voor de hoofdrol Ciske en kreeg die rol ook samen met nog 12 andere jongens. Hij heeft 2 hele mooie jaren Ciske de rat mogen spelen door heel Nederland tot dat de musical stopte. Na Ciske kreeg Brian het aanbod om in nog een andere musical te spelen genaamd Mary Poppins. Ook in deze musical speelde hij een van de hoofdrollen Micheal Banks, dit heeft hij een jaar mogen doen. Na het jaar Mary Poppins  wist Brian zeker dat dit toch niet de kant was die hij het aller leukste vond. Hij wilde zich helemaal gaan richten op de paardensport. 
Brian heeft veel les genomen op de manege en probeerde zijn ouders te overtuigen dat hij het aankon om een eigen paard te hebben. Gelukkig na enige tijd zagen mijn ouders ook in dat dit echt was wat ik wilde en dat ik er alles aan zou doen om zo ver mogelijk in de sport te komen dus zei kochten mijn eerste paard: Oceans Jewel, een 9 jarige new forrest merrie. Oceans Jewel:
Met Jewel begon Brian te lessen op de manege en wilde hij graag wedstrijden rijden. Hij begon eerst FNRS wedstrijden te rijden tot dat hij klaar zou zijn voor de KNHS wedstrijden. KNHS wedstrijden rijden was Brian zijn allereerste doel en hij deed er alles voor om het te laten lukken. Na een tijd is Brian overgestapt van instructie, via een stalgenoot kwam hij terecht bij Grand Prix ruiter Sander Marijnissen. Met de eerste les hadden wij al super veel geleerd en het klikte direct! 
Na een lange tijd hard werken reed Brian de merrie naar de M1 en besloot haar daarna te verkopen. Jewel is bij een super lieve vrouw gekomen voor welverdiend pensioen. Helaas kreeg Jewel daar een blessure en had ze te veel pijn. Ze hebben toen besloten om haar in te laten slapen. 
 

Easy Boy:
Na de verkoop van Jewel ging Brian opzoek naar een nieuw paard. Via een site kwam Brian terecht bij een 5 jarige ruin van Junior STV. Hij was net 5 weken onder het zadel. Hij reisde af naar friesland waar het paard gestald stond, hij reed het paard en het klikte meteen waardoor hij meteen besloot om dit paard aan te schaffen. Ook met dit paard lesde Brian eerst bij Sander Marijnissen. Brian werkte naast de paarden in de horeca zodat hij zoveel mogelijk zelf kon betalen. Hij werd natuurlijk ook geholpen door zijn ouders maar hij deed er alles aan op het zelf te kunnen betalen. Na een jaar gelest te hebben bij Sander kwam Brian bij Stal Hexagon, hij ging daarheen voor een trainingsweek en bleef daar om te werken als groom van Thamar Zweistra. Hij leerde daar super veel en mocht ook hele leuke paarden rijden. Hij heeft daar veel meegemaakt en hij leerde nog nooit zoveel als daar! Hij mocht bijvoorbeeld mee op (inter)nationale wedstrijden, verzorgde de KWPN goedgekeurde hengst Double Dutch  en nog veel meer!  Na een hele tijd werken en lessen met zijn paard Easy Boy besloot hij hem te verkopen. Na een aantal weken kwam er een lieve Belgische vrouw die helemaal gek op hem was! Hij werd gekeurd en vertrok een week later. Daarna ging hij weer opzoek naar zijn (huidige) nieuwe topper! 
 


Gangster:
Toen Brian wist dat Easy Boy verkocht was ging hij direct weer opzoek naar een nieuw paard. Hij kwam een super knappe bruine 6jarige ruin van Tango tegen. Hij was meteen enthousiast en besloot te gaan kijken bij het paard. Hij ging een keer en hij wist dat dit een topper ging worden dus hij besloot de volgende dag nog een keer te gaan om het helemaal zeker te weten! Met dit paard wist Brian zeker dat hij Young Riders kon rijden en daarna door kon naar de Lichte Tour. Hij wilt in het jaar van 2018 Young Riders starten. In de tussentijd heeft Brian ook besloten om Stal Hexagon te verlaten en te gaan werken als ruiter bij Reesink Horses in Eibergen. Brian maakte deze keuze om daar wedstrijden kunnen rijden met hun paarden. Hij verhuisde met zijn topper naar Eibergen en werkt hier nu sinds oktober 2017.  Hij gaat hier een hele leuke tijd tegemoet met alle leuke paarden en natuurlijk met zijn eigen topper!
Share by: